Pokorni Zoltán

További híreink

Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere tett látogatást a Semmelweis Egyetem Gyakorló Általános Iskolájában a Diana utcában.

A látogatás alkalmával egy tanóra keretében megtartott diákönkormányzati gyűlésen tettek fel kérdést a polgármesternek. A beszélgetésen fény derült arra, hogy Pokorni Zoltán sose gondolt arra, hogy politikus legyen, valamint, hogy mielőtt magyar-történelem szakra jelentkezett volna, orvosnak készült.

Az egyik legizgalmasabb kérdés talán mégis az volt, mikor a diákok arra voltak kíváncsiak, hogy a polgármesternek voltak-e puskázási szándékai az érettségin, mire ő mosolyogva így válaszolt:

„Bevallom volt egy tervünk ezzel kapcsolatban a legjobb barátommal, de füstbe ment, ugyanis leszakadt a férfi mosdóban az a doboz, mellyel a kérdéseket tartalmazó papírokat szerettük volna szállítani. A terv az volt, hogy a dobozt leeresztjük az ablakból a kérdésekkel, majd a válaszokkal felhúzzuk. Nem jött össze.” – mesélte Pokorni Zoltán

Majd a kis felvezetés után oktatáspolitikai kérdésekre kaphattak választ a tanulók.

„Addig igazságtalanok a nyelvi plusz pontok, amíg Magyarország közoktatásban képtelen középszinten megtanítani egy nyelvet a diákoknak. Ezzel szemben a plusz pontok arra sarkallják, bíztatják a gyerekeket, hogy tanuljanak idegennyelvet, hiszen e nélkül nem boldogulnak a felsőoktatásban.” – ismertette a jelenlegi helyzetet a politikus.Nyomtatás