Pokorni Zoltán

További híreink

Leginkább a kistelepülések járnak jól az egységes közoktatási irányítással – ezt az oktatási bizottság elnöke mondta a Hír TV Rájátszás című műsorában.

Pokorni Zoltán a szeptember 1-jén létrejövő Klebelsberg Intézményfenntartó Központról azonban úgy véli: nehéz munka lesz az iskolák központi fenntartása. Az iskolafenntartás szétaprózottsága volt az egyik gyengéje a magyar oktatási rendszernek – fogalmazott a parlament oktatási bizottságának fideszes elnöke, hozzátéve: 3200 település közül majdnem 2000 tartott vagy tart fönn ma is valamilyen oktatási rendszert, valamilyen oktatási intézményt, iskolát, óvodát. Pokorni elmondása szerint nem ért egyet a mostani gigantikus szervezettel, kételyei vannak azzal kapcsolatban, hogy egy igazgatóság irányítson, de mint fogalmazott: szurkol, hogy működőképes rendszer legyen.

Szeptember 1-jével jön létre az Emberi Erőforrások Minisztériuma irányítása alatt álló központi hivatal, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, amely feladatait a tankerületen keresztül látja el – közölte korábban az oktatási államtitkárság.Nyomtatás