Pokorni Zoltán

További híreink

Az országjárás november 22-i állomása a XII. kerület volt. Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára, Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere és Fonti Krisztina alpolgármester tartottak tájékoztatót a költségvetésről.

Mint Halász János elmondta: az idei év Magyarország megújításának az éve. Ennek kapcsán a nagy ellátórendszerek átszervezésére törekednek. „Az országjárás célja, hogy az állampolgárok megértsék, milyen nehéz költségvetési időszakban kell az ország helyzetét megoldani. Magyarországnak olyan szerkezeti és strukturális változásokon kell átmennie, amely az ellátórendszer szerkezetének fejlesztésével segít az országon. Az idei év az első, amikor 3%-ig sikerült leszorítani a költségvetés hiányát, célunk az, hogy ezt 2,5% alá szorítsuk.”- hangsúlyozta Halász János.

Az államtitkár szólt a kormány legfontosabb vállalásairól. Ezek: az államadósság csökkentése, munkahelyteremtés és foglalkoztatás bővítés, az otthonteremtés, a devizahitelesek megmentése, illetve az adórendszer egyszerűsítése. Az államtitkár ismertette azt a kormányálláspontot miszerint olyan költségvetés születik, ami abban segíti hazánkat, hogy elrugaszkodjon a válságzónától.

Ahogy Pokorni Zoltán elmondta, ezek a szerkezeti változtatások annyiban érintik az önkormányzatokat, így a Hegyvidéket is, hogy a kerületi hivatalok megszűnnek intézményfenntartók lenni és a továbbiakban lényegében csak strukturális feladatokat látnak el, ezzel lehetővé téve egy feszesebb, takarékosabb működést. A racionális fejlesztések első jelei előreláthatólag, már az év második felétől megmutatkoznak.Nyomtatás