Pokorni Zoltán

További híreink

Harminckilencedik alkalommal adott otthont a hegyvidéki Gennaro Verolio Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium és Gyermekotthon a Fővárosi Gyógypedagógiai Intézmények Kulturális Fesztiváljának. A rendezvényt Pokorni Zoltán polgármester, a Fővárosi Közgyűlés Oktatási Bizottságának elnöke nyitotta meg.

„Itt a Hegyhát utcában, a Hegyvidék legmagasabban fekvő utcájában, ha a panorámát nézitek, láthatjátok a szédítő mindenséget – fogalmazott a polgármester. – Épp így vehetjük észre magunkban a belső mélységet is” – mondta, utalva a korábban idézett Weöres Sándor sorra („Alattam a föld, fölöttem az ég, bennem a létra…”). Mint mondta, ez a bizonyos létra az a tudás, amivel a bennünk rejlő mélységet kifejezhetjük. „Rengeteg munka, energia, tehetség, gyakorlás és szorgalom tette lehetővé, hogy a harminckilenc éve hat műsorszámmal elindított találkozó mára ilyen méretű seregszemlévé nőtte ki magát. Büszkék lehetnek erre az eredményre a gyerekek és az őket segítő, felkészítő tanárok” – tette hozzá a polgármester.

A rendezvényt köszöntötte az intézményt fenntartó tankerület vezetője is. Fodor Gábor azon túl, hogy elmondta, első pillanatban szembeötlő volt számára is az a nagy szeretet, ami a pedagógusok és gyerekek között érezhető, bejelentette: a következő tanév elején, azaz szeptember-októberben, hagyományteremtő céllal szakmai konferenciát rendeznek gyógypedagógiában dolgozó szakemberek részére a Gennaro Verolio iskolában.

Harminckilenc évvel ezelőtt, 1974-ben indult útjára ez a nagyszabású kulturális rendezvény, a főváros valamennyi gyógypedagógiai intézménye számára. A sajátos nevelési igényű tanulók közül enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékosok, vak és gyengén látó, siket és nagyothalló, mozgásfogyatékos, kerekes székes, halmozottan sérült, autizmus spektrumzavarral vagy súlyos tanulási, figyelem vagy magatartásszabályozási zavarral küzdő gyerekek mutatják be művészeti produkciójukat. A félnapos fesztiválon ének-zene, báb, vers- és prózamondás, tánc, mesejáték, dramatikus játék és népi játékok kategóriában mutatták be műsorukat a gyerekek.Nyomtatás