Pokorni Zoltán

További híreink

A Kós Károly Általános Iskola udvarán, a földbe süllyesztve egy új tornaterem építése kezdődik meg várhatóan idén – jelentette be az intézmény tanévzáró ünnepségén Pokorni Zoltán polgármester.

„Több mint egy évnyi tárgyalás után a kormány ez év májusában döntött arról, hogy támogatja a Kós Károly iskola új tornatermének megépítését” – mondta el a tanévzárón Pokorni Zoltán. A polgármester kifejtette, hogy a tornaterem föld alá épül, a Kós Károly által tervezett műemlék iskolaépület védelme érdekében résfalazásos technikával. A műemléki környezet miatt költséges az építkezés, de a több mint félmilliárdos beruházás egészét az állam finanszírozza. A kivitelezést a Nemzeti Sportközpont végzi – az önkormányzat csak ellenőrzi a munkákat, illetve ezek végeztével átveszi majd az üzemeltetési feladatokat.

A polgármester tájékoztatása szerint az elmúlt évek során kerületszerte bevezetett mindennapos testnevelés-program alkalmazása komoly nehézségekbe ütközött a Kós Károly Iskolában, hiszen a régi épületben található kisméretű tornaterem már nem tudta kielégíteni a diákok sportolási igényeit. Ezért van szükség az új létesítményre: az új, 18x30 méter alapterületű, mintegy nyolc méter magas teremben egyszerre akár két osztály is tud majd sportolni, így megoldódnának a jelenlegi helyproblémák.

Pokorni Zoltán hangsúlyozta, hogy a kivitelezés egy-másfél éve alatt nem zárhatják be az iskolát, az építkezés tanítási időben is zajlani fog, ezért a tanárok, diákok és a szülők türelmét és megértését kérte. A polgármester köszöntet mondott mindazoknak, akik részt vettek az előkészítésben, és külön elismerését fejezte ki Beöthy Mária építésznek tervezői munkájáért.Nyomtatás