Pokorni Zoltán

További híreink

Tartalmas kötettel gyarapodott a XII. kerület históriáját feldolgozó dokumentumok sora. A Tanulmányok a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény 40. évfordulójára című könyv bemutatóján Pokorni Zoltán polgármester méltatta a címbéli intézmény munkáját.

A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény létrehozásának negyvenéves évfordulója alkalmából 2013-ban ünnepi konferenciát tartottak, amelyen tizennégy előadás hangzott el a kerület múltjáról. A konferencia anyagából most információkban gazdag, érdekes könyv jelent meg Tanulmányok a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény 40. évfordulójára címmel.

„Ennek a kötetnek arca, karaktere van. Jól válogatott képanyagával és a benne szereplő igényes tartalommal mutatja be a Hegyvidék múltját” – emelte ki a MOM Kulturális Központban rendezett könyvbemutatón Katona Csaba történész, a Magyar Történelmi Társulat titkára.

„A nosztalgia ereje mindenkihez szól, a kötet erőssége mégis abban rejlik, hogy szerteágazó témát ölel fel. Ennek a kiadványnak nem kell megkeresni a célközönségét” – tette hozzá Balázs Attila, a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény vezetője.

Pokorni Zoltán polgármester köszönetet mondott Balázs Attilának lelkiismeretes és kiváló munkájáért. Az ünnepi találkozás kapcsán a polgármester a gyűjtemény költöztetéséről is szót ejtett. „Bízunk benne, hogy ebben az évben elindulhat a zugligeti lóvasút-végállomás felújítása, az engedélyek már megvannak. Hosszú idő óta kerestük a műemlék épület megfelelő funkcióját. A végén a homlokunkra csaptunk, mert rájöttünk, hogy a szimbolikus helyszínen a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjteményt kell elhelyeznünk! Ha mindez sikerül, a főváros legszebb helytörténeti gyűjteménye a Hegyvidéké lehet – jelentette be az örömteli hírt Pokorni Zoltán, aki az intézmény jelentőségét is hangsúlyozta. – A gyűjtemény programjait mindenki örömmel fogadja; nem kell arra várnunk, hogy a hegyvidéki polgárok, az iskolába járó gyerekek betévedjenek oda, sikerül elébük mennünk. Épp ez az, amit mindig is szerettem volna, hiszen így a fiatalok is rájöhetnek arra, hogy a történelem nem csak egy tantárgy.”

BMNyomtatás