Pokorni Zoltán

További híreink

A színházi évad végét egy különleges programmal tette emlékezetessé a MASZK Országos Színészegyesület: egy régi hagyományt felelevenítve kirándulást szerveztek a Normafához. A jégkárt szenvedett erdő megújításához a színészek szimbolikusan egy bükkfa ültetésével járultak hozzá.

Az 1800-as években a régi Nemzeti Színház színészei a játékszüneti normanapokon rándultak ki az akkor még Viharbükknek nevezett fához, ahol Schódelné Klein Rozália 1840-ben énekelte el Bellini Normájának áriáját; innen ered az 1927-ig állt nevezetes bükkfa, valamint ennek nyomán a környék elnevezése – idézte fel a Normafa múltját Papp János színművész, aki több kollégájával együtt részt vett a MASZK Országos Színészegyesület hagyományteremtő szándékkal megrendezett első, évadzáró Normafa-túráján.

A Normafánál tartott ünnepségen a rendezvény fővédnöke, Pokorni Zoltán polgármester is megjelent, aki arról számolt be: az önkormányzat azon dolgozik, hogy a hely ismét szép, vonzó legyen. Mint mondta, támogathatónak tartja azt a kezdeményezést, hogy a környéken kihelyezendő új padok a nemzet egy-egy színészének nevét viseljék, hiszen ez méltó lenne a hely hagyományaihoz.

Az ünnepség keretében Pokorni Lia és Kovács István színművészek megkoszorúzták a Normafa-emléktáblát, ezután pedig a résztvevők Pokorni Zoltán polgármesterrel és Mikó Gergellyel, a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény vezetőjével közösen elültettek egy új bükkfát a közelben, hogy ezzel is hozzájáruljanak a jégkárt szenvedett erdő megújulásához.


Nyomtatás