Pokorni Zoltán

További híreink

A most vasárnapi népszavazás kapcsán személyesen tájékoztatta a járókelőket a Normafa-program részleteiről Pokorni Zoltán polgármester, Dr. Váczi János alpolgármester és Csiszár Jenő műsorvezető.

„A helyi népszavazás kiírása jót tett a Normafával kapcsolatos vitáknak, hiszen azokat az elmúlt másfél évben tárgyilagos mezőbe terelte, konszenzus jött létre az ügyben. Ezt a konszenzust erősítheti most meg az itt élők döntése, amely világos jelzés lehet a finanszírozást vállaló kormány felé is” – mondta el Pokorni Zoltán a MOM Park Bevásárlóközpont előtt tartott programon, melynek keretében tájékoztató anyagokat osztottak a Normafa-rehabilitáció részleteivel kapcsolatban, illetve személyesen elbeszélgettek a téma iránt érdeklődő járókelőkkel.

A polgármestertől megtudhattuk, hogy a legtöbben a tervezett fejlesztések anyagi háttere iránt érdeklődtek, valaki például arra volt kíváncsi, hogy a Normafa-program miatt esetleg kell-e majd növelni bármilyen helyi adót. Pokorni Zoltán mindenkit megnyugtatott ez ügyben: mivel a kormány vállalta a terület rendbe tételének finanszírozását – és már eddig is fizette az előkészítés költségeit –, a kerületnek emiatt semmilyen adót nem kell megemelnie, és egyetlen ellátást sem kell megszüntetnie, hogy forrást biztosítson a Normafával kapcsolatos teendőkhöz.

„A kerületben élők túlnyomó többsége már hallott a Normafa-programról, eljutottak hozzájuk az önkormányzat tájékoztató anyagai, ugyanakkor örülnek annak is, hogy a részletek kapcsán személyesen is feltehetik kérdéseiket” – osztotta meg velünk a beszélgetések tapasztalatait Dr. Váczi János. Az alpolgármester a vasárnapi népszavazás kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a helyi népszavazások általában sokkal kevesebb embert mozgósítanak, mint az önkormányzati vagy az országgyűlési választások, a részvételi aránytól függetlenül azonban az önkormányzat irányadónak fogja tekinteni a végeredményt.

„Soha nem aktivizálom magamat politikai színezetű történetekben, ez azonban nem az” – nyilatkozta Csiszár Jenő, aki szintén részt vett a MOM Park előtti szórólaposztásban. Az ismert televíziós műsorvezető elmondta, hogy a Normafa tövében lakik két nyolcéves fiával, akikkel gyakran sétál, kirándul a környéken. Szerinte tarthatatlanok a jelenlegi állapotok a rendezetlen parkolástól kezdve a közlekedési anomáliákon át a gondozatlan, elhagyott épületekig, s jó dolognak tartja, hogy végre történhet valami – úgy, hogy a helyreállításról az itt lakók hozhatnak döntést.
Nyomtatás