Pokorni Zoltán

További híreink

A Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) a MOM Kulturális Központban tartotta meg nyári ülését, amelyen Pokorni Zoltán polgármester mellett a témának – Női vezetők fóruma – megfelelően a Hegyvidék emblematikus intézményeinek női vezetői is részt vettek.

„Nem tudom, hogyan kell boldog várost tervezni, vagy irányítani – vallotta be Pokorni Zoltán polgármester a Női vezetők fórumán –, csak annyit tudok, hogy bonyolult, vitákon átívelő feladat, én is tanulom, már kilenc éve. Kommunikációs fordulat idejét éljük, kis túlzással állíthatom, az emberek azt támogatják szívesen, amibe bele tudnak szólni, ettől lesz az övék ez a város.”


forum04


Pokorni Zoltán szerint Budapesten kevés az úgynevezett hangulatos „kisváros a nagyvárosban”. Ezt a miliőt igyekszik megteremteni a Gesztenyés kert köré szerveződő XII. kerületi városközpont.

„Az önkormányzat 2005-ben döntött a MOM Sport megépítéséről – folytatta. – Hamar népszerű lett a sportcsarnok, ahogy az oldalában működő tejivó és cukrászda is. A MOM Kulturális Központ 2008-ra megújult, belülről multifunkcionális módon kialakított termekkel és takarékos, környezetbarát fűtő-hűtő rendszerrel. Ezt az alsóvárosi magot, a megépítendő Kulturális Szalon épületével és a kibővített Margaréta játszótérrel együtt, szeretnénk majd összekötni a Hegyvidék Királyhágó téri, régi központjával, a Böszörményi út egyfajta sétálóutcához hasonló átépítésével, nem megszüntetve a villamost.”


Hambuch Gerda, a MOM Kulturális Központ vezetője a fórumon elmondta, hogy az intézmény ötven százalékban közfeladatot lát el, és működése ötven százaléka kulturális vállalkozás. Ezután körbevezette a résztvevőket az épületben.

„A külső homlokzatot, mivel műemlékvédelem alatt áll, meg kellett őriznünk – mondta. – A belső terek sokfunkciós, esztétikus kialakításáért Csavarga Rózsa 2011-ben az év belsőépítésze díjat kapta.”


A MOM Sport vezetője, Buranits Ildikó előadásában kiemelte, hogy kétévnyi munkával sikerült önfenntartóvá, sőt nyereségessé tenni a sportcsarnokot minden korosztály számára, a gyerekektől a szépkorúakig, ötvözve a sport-, a kulturális és a kereskedelmi szolgáltatásokat. A nyereséget visszaforgatják a működési beruházásokba.

„A nyereséges működés mellett fontosnak tartjuk a társadalmi felelősségvállalást – emelte ki. – Karácsonykor jótékonysági ünnepséget szerveztünk árva gyerekeknek, amihez a csarnok baráti köre is csatlakozott mint magánszponzor. Büszke vagyok a MOM Sport Kertre, ahol naponta már nyolcvan-száz fő vesz részt az ingyenes testedzéseken.”Nyomtatás