Pokorni Zoltán

További híreink

Idén is nagy sikert aratott a hagyományos hegyvidéki muskátliosztás. Összesen huszonnégyezer virág talált gazdára, mindenkinek egy tálca, azaz tíz tő futómuskátli jutott. A növények kiosztásában Pokorni Zoltán polgármester és a kerületi alpolgármesterek mellett az egyéni képviselők is segédkeztek.

Minden évben virágosztással kedveskedik a kerület lakóinak az önkormányzat. Ezúttal öt helyszínen, huszonnégyezer tő muskátli várta a polgárokat – tudtuk meg Kovács Lajostól. A környezetvédelemért felelős alpolgármester elmondta, hogy a tizenkét választási körzetet vették alapul, mindegyik területre kétezer virágot szántak, ami megegyezik a háztartások számával. „A helyszíneket úgy jelöltük ki, hogy lefedjék a kerületet és könnyen elérhetőek legyenek. Így senkinek sem kellett hosszabb útra vállalkoznia ahhoz, hogy átvehesse a neki járó muskátlikat” – hangsúlyozta Kovács Lajos.

„Azt szeretnénk, ha minél virágosabb lenne a kerület, amihez reményeink szerint a muskátliosztás is hozzájárul” – hívta fel a figyelmet Pokorni Zoltán, aki az alpolgármesterek és a körzetek egyéni képviselőivel közösen osztotta szét a növényeket. A polgármester hangsúlyozta: a program sikeres, hiszen a muskátlik szinte kivétel nélkül rendeltetési helyükre, a kerületi házak ablakaiba, vagy belső udvaraiba kerülnek. „Mi csupán egy tálca muskátlit adunk, a földet és a balkonládát a polgároknak kell beszerezni. Az a cél, hogy kedvet csináljunk a balkonok és ablakok virágosításához” – emlékeztetett Pokorni Zoltán, hozzátéve, hogy hamarosan a bölcsődék, óvodák, iskolák és kulturális intézmények, valamint a polgármesteri hivatal is virágdíszbe öltözik. Ezeken kívül, a szokásoknak megfelelően, a Böszörményi út, az Apor Vilmos tér és a Jagelló út virágtartóiba is muskátlikat telepít az önkormányzati tulajdonú Hágó Kft.
Nyomtatás