Pokorni Zoltán

További híreink

Befejeződött a körforgalom-építés a Németvölgyi út, a Stromfeld Aurél út és a Pagony utca találkozásánál. A kerületben élők Facebook-szavazatai alapján virágokkal díszített csomópont hivatalos átadására ma került sor Pokorni Zoltán polgármester és Váczi János alpolgármester, valamint Szűcs Panni, a Budapesti Közlekedési Központ kommunikációs igazgatójának részvételével.

„Évek óta rendszeresek voltak a dugók a Németvölgyi út és a Stromfeld Aurél út találkozásánál a lámpás forgalomszabályozás miatt, ezért kezdeményeztük a fővárosnál, hogy építse át körforgalommá a csomópontot” – indokolta a beruházás szükségességét a kerület polgármestere. Pokorni Zoltán elmondta, hogy a kerület készíttette el az átépítés terveit, melyet ingyenesen bocsátottak a főváros rendelkezésére.


A polgármester hangsúlyozta, hogy az új, körforgalommá alakított kereszteződés biztonságosabb, hiszen az autókat minden irányból lassításra kényszeríti, ugyanakkor folyamatos közlekedést tesz lehetővé, ezáltal pedig radikálisan csökkenti a torlódásokat. A dugók mérséklése pedig – tette hozzá – nagyban hozzájárul a környezeti ártalmak csökkentéséhez, a levegőminőség javításához.


„Budapest útjainak megújítására idén több milliárd forintot fordít a főváros, ennek keretében épült meg nettó 130 millió forintból a Németvölgyi úti körforgalom” – nyilatkozta a BKK kommunikációs igazgatója. Szűcs Panni elmondta, hogy a kivitelezés mintegy négy hónapig tartott. Ez idő alatt számos közművet helyeztek át, új útpályát építettek, megújultak a környező járdák és a közvilágítás, végezetül pedig kertészeti munkákat végeztek. A körforgalom közepét a kerület Facebook-oldalán meghirdetett szavazás eredményeképp virágokkal díszítették.Nyomtatás