Pokorni Zoltán

További híreink

A hegyvidéki óvodák által nyújtott lehetőségekről, a beiratkozás feltételeiről kaphattak tájékoztatást mindazok a szülők, akik ellátogattak az Óvodakóstolgató című programra. Az aktualitásokról Pokorni Zoltán polgármester beszélt a Jókai Klubban megrendezett fórumon.

„Miközben nagyjából állandó a kerület lakosságszáma, és az átlagéletkor növekszik, rejtélyes módon egyre több az óvodás gyermek” – utalt Pokorni Zoltán némi iróniával arra a jelenségre, hogy az óvodába lépés előtti időszakban évről évre megemelkedik a kerületbe bejelentkező családok száma. A polgármester az Óvodakóstolgató című rendezvényen elmondta: tartalmilag és fizikailag is jók a hegyvidéki óvodák, ezáltal a más kerületekben, településeken lakók számára is vonzóak, az önkormányzatnak azonban az óvodai felvétel során azokat kell előnyben részesítenie, akik itt élnek, és nem csak bejelentkeznek egy kerületi címre. Azt, hogy egy család valóban életvitelszerűen a kerületben él, különböző módszerekkel ellenőrzik.

Pokorni Zoltán szólt arról is, hogy az elmúlt pár évben 325 új óvodai férőhelyet hoztak létre – például a KIMBI Óvodában jelentős beruházással három új csoportszobát építettek –, így jelenleg 1526 férőhely várja a gyerekeket. A bővítések folytatódnak, a Szent János Kórház melletti Mesevár Óvodában két új csoportot alakítanak ki a játszóház helyén.

„A gyerekek számára a legfontosabb a biztonságérzet, amit nem a falak adnak, hanem az emberek” – hangsúlyozta a polgármester. Szerinte nagyon fontos, hogy a szülők partneri viszonyt alakítsanak ki az óvónőkkel, továbbá ne veszteségként éljék meg a gyermekük óvodába kerülését, hiszen a gyerekekben is csak így alakulhat ki a bizalom a gondozóik felé.Nyomtatás