Pokorni Zoltán

További híreink

Gheorghe Falca, Arad és Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere testvérvárosi szerződéssel tették hivatalossá a két település közti, évek óta tartó, kimagaslóan jó kulturális kapcsolatot. Az ünnepélyes eseményt Colta Onisim aradi festő- és grafikusművész polgármesteri hivatalban nyílt kiállítása koronázta meg.

Arad városa és a Hegyvidék között 2010 óta tart az a szoros kulturális kötelék, amit Colta Onisim aradi festő- és grafikusművésznek a polgármesteri hivatal első emeletén nyílt kiállításán tettek hivatalossá: a két város polgármestere, Gheorghe Falca és Pokorni Zoltán testvérvárosi szerződést írt alá. Az együttműködés nemcsak a kimagaslóan jó kapcsolatot erősíti tovább, de a városoknak nemzetközi rangot ad, kulturális, oktatási és sportintézményeik számára pedig széles körű együttműködési lehetőségeket biztosít. A különleges eseményen Fonti Krisztina hegyvidéki alpolgármester és Bognár Levente, Arad alpolgármestere is megjelent.

„Baráti viszonyunkat most erősítettük meg igazán. Művészek, színészek, diákok tartották eddig a kapcsolatot, de évente csupán egy-egy utat tudtunk megszervezni számukra. Abban bízunk, hogy ez a testvérvárosi kapcsolat olyan keretet ad, ami lehetővé teszi, hogy sűrűbbé váljanak ezek a látogatások – fejezte ki reményét Pokorni Zoltán, aki egyebek mellett az uniós támogatások által biztosított lehetőségekről is szót ejtett. – A két városban rengeteg lehetőség rejlik. Bízunk benne, hogy az uniós pályázatoknak köszönhetően még több civilszervezet és ifjúsági közösség találkozhat egymással.”

„Együttműködésünk kulturális alapon indult, természetesen érdekeltek vagyunk az európai uniós források közös bevonásában is. Nagyon örülünk ennek a partnerségi nyilatkozatnak, továbbá annak, hogy a Hegyvidékkel meg tudtuk erősíteni azt a kimagaslóan jó viszonyt, ami idestova öt éve tart” – fogalmazott Gheorghe Falca.

BM


Nyomtatás