Pokorni Zoltán

További híreink

fefe02

Sok probléma fakad a Városmajori Szabadtéri Színpad és környezetének jelenlegi, ellentmondásos kapcsolatából: ezek megoldására várt javaslatokat a Hegyvidéki Önkormányzat és a kulturális intézmény közös építészeti ötletpályázata. Összesen hét pályamű alkotóit díjazták.

fefe02

Öt évvel ezelőtt adta át az önkormányzat a Városmajor parkban kialakított modern, 585 méter hosszúságú futókört, ami azóta is nagy népszerűségnek örvend a kerületiek körében. Éppen emiatt vált szükségessé a pálya felújítása, melyet a Városmajor Futóklub tagjai közös edzéssel adtak át.

fefe01

A Városháza téren egy hatalmas Hegyvidék-térkép tűnt fel, amin egyre csak szaporodnak a színes rajzszögek: egy kérdőív kitöltése mellett így jelölhetik meg a kerületben élők azokat a járda nélküli utcákat, ahol a gyalogosok védelme érdekében figyelemfelkeltő táblákra, felfestésekre tartanának igényt.

fefe02

Vissza nem térítendő pályázati források, illetve az önkormányzat saját hozzájárulásnak köszönhetően újult meg a Svábhegyi Bölcsőde. Rendkívül jelentős, a kisgyermekes családok kényelmét szolgáló beruházásról van szó, hiszen a meglévő épület teljes renoválása és energetikai modernizációja mellett, egy vadonatúj szárnnyal bővült az immár minden igényt kielégítő épület.

fefe04

A zöldterület rendezése és a játszótér átépítése után a környéken élők által kért zajvédő zöldfal is elkészült a Csörsz parkban, a Hegyalja út mentén.

fefe01

Hagyomány a Hegyvidéken, hogy az ünnepek közeledtével, az önkormányzat jutalmakkal ismeri el a kerületben is dolgozó tűzoltók és katasztrófavédelemi szakemberek munkáját.

fefe02

Parkos pihenőhely lett a Libegő felső végállomása előtti, korábban aszfalttal burkolt tér, amit Gulyás Gergely országgyűlési képviselő és Pokorni Zoltán polgármester közösen adott át a kirándulóknak.

fefe01

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Építész Kamara építészeti nívódíjpályázatán kiemelt dicséretet kapott a Hegyvidék Galéria új, Királyhágó téri kiállítóterme.

fefe03

Új emelettel bővült a Tamási Áron iskola „A” épülete: a közel félmilliárd forintos beruházást az önkormányzat finanszírozta, hogy végleges megoldással segítse az évek óta férőhelyproblémákkal küzdő intézményt.

fefe01

Félidejéhez érkezett a Hegyvidéki Rendelőfelújítási Program: átadták az Ugocsa utcai háziorvosi rendelőt, amit hatodikként újított meg az önkormányzat.

fefe02

Az egykori Fácán vendéglő épületének megújításával, valamint ahhoz kapcsolódóan egy új szárny kialakításával duplájára bővül a Zugligeti Általános Iskola. A már szerkezetkész új épületszárnyban bokrétaünnepet tartott az önkormányzat.

fefe02

Negyven évvel ezelőtt jött létre a Budai Tájvédelmi Körzet, hatvan éve pedig a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület. Erre a kettős jubileumra emlékeztek természetvédelmi szakemberek a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban.

fefe03

Ezzel a címmel rendezték meg a Budai Oktatási Napok idei szakmai konferenciáját, aminek előadói a digitális világ kihívásaira, valamint a gyermekek integrációs lehetőségeire hívták fel a figyelmet.

fefe02

90. születésnapját ünnepelte dr. Bernáth Zoltán jogtanácsos családja körében a Csörsz utca 7. II. emeleti lakásában. A Hegyvidék polgármestere Pokorni Zoltán köszöntötte őt az önkormányzat nevében egy szép ajándékkosárral és átadta a miniszterelnök, Orbán Viktor üdvözletét és díszoklevelét is.

fefe01

Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó is elégedetten nyilatkozott a Gesztenyéskertben hivatalosan most átadott futókörről, amit a 400 méteres síkfutás magyar bajnoka, a TFSE-ben versenyző Együd Máté avatott fel egészen kiváló, 53 másodperces idővel.

fefe02

A Déli és a Nyugati pályaudvart összekötő vasúti alagút megvalósítása melletti érvek, valamint a nagyberuházás ötletét övező kétségek egyaránt előkerültek a Déli jövőjével foglalkozó szakmai fórumon.

fefe03

Tokody Ilona Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának és a Magyar Állami Operaház örökös tagja vehette át az önkormányzat díszpolgári kitüntetését.

fefe04

Piłsudski marsallnak, a lengyel állam újjáteremtőjének, a függetlenségi harc legendás vezetőjének állítottak szobrot a felújított Csörsz parkban.

fefe04

Hivatalosan is átadták a Hegyvidéki Kulturális Szalon új épületét, amely a Törpe utca 2. szám alatt kapott helyet. A megnyitóünnepségen Áder János köztársasági elnök és Tarlós István főpolgármester is gratulált kerületünk új kulturális színfoltjához.

fefe01

A Szent Ferenc Kórház és a Hegyvidéki Önkormányzat együttműködésével kardióösvényt alakítottak ki a Normafán.

fefe02

Megújuló energiával üzemel, tele van okosmegoldásokkal, akadálymentesített, tágas és egyszerre közel háromszáz vendéget tud befogadni – egyebek mellett ilyen különleges tulajdonságokkal rendelkezik a Kulturális Szalon új épülete, amely izgalmas színfoltja lett a Hegyvidék életének.

pokorni01

Kövesd, figyeld, keresd a zebrát!” szlogennel újabb, a gyerekeket, illetve a járművezetőket megszólító közlekedésbiztonsági kampányt hirdetett a Hegyvidéki Önkormányzat

fefe01

Lezárult a Csörsz park fejlesztésének második üteme, amelynek keretében egy korszerű és biztonságos, műfű- és gumiburkolatú játszótér épült.

fefe01

Július 28-án rendezik meg a Libegők Éjszakáját, amelyhez csatlakozva a zugligeti felvonó is várja a különleges nyáresti élményre vágyó látogatókat.

fefe03

Dr. Hermann Róbert történészt, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc elismert kutatóját avatta kerületünk díszpolgárává a Hegyvidéki Önkormányzat.

fefe01

Gyermeknapon rendezte meg az önkormányzat az első Hegyvidéki ONvédelem Családi Napot, amelyen a szórakoztató produkciók mellett a biztonságos internethasználattal kapcsolatos, hasznos programok várták az érdeklődőket.

fefe03

Idén már tizenegyedik alkalommal szervezett muskátliosztást az önkormányzat, a program sikere azonban semmit sem kopott az évek során: a rendelkezésre álló mintegy 32 ezer virág ugyanis néhány óra alatt elfogyott.

pokorni04

Elkészült a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem új Média- és Műteremháza, amelynek működésébe bárki bepillanthatott az átadása alkalmából rendezett nyílt napon.

 

TTbw20180323_006

Átadták a központi háziorvosi ügyelet új rendelőjét, amelyet a Városmajor utca 33. szám alatt alakított ki a Hegyvidéki Önkormányzat.

pokorni02

pokorni01