Pokorni Zoltán

További híreink

A MOM Kulturális Központban rendezett ünnepséget az önkormányzat azoknak a közösségeknek, amelyek advent idején saját készítésű betlehemeikkel tették szebbé a Hegyvidék utcáit, tereit. A programban résztvevőknek Pokorni Zoltán polgármester mondott köszönetet.

„Jó dolog úgy járni-kelni a Hegyvidéken, hogy látjuk az itt élő közösségek alkotásait, s jó azoknak is, akik részt vesznek ebben a közös munkában” – mondta a betlehemépítők ünnepségén a polgármester, aki egyúttal köszönetét fejezte ki a közreműködőknek. Pokorni Zoltán szólt arról is, hogy az önkormányzat folytatni kívánja az „Építsünk közösen betlehemet!” címmel meghirdetett, 2009 óta működő programját, ám gondolkodnak a jelenlegi forma átalakításán annak érdekében, hogy azok is kapjanak kedvet a közös alkotásra, akik eddig még nem jelentkeztek.

Pokorni Zoltán polgármester és Fonti Krisztina alpolgármester a MOM Kulturális Központban összesen tizenöt, az önkormányzat felhívására jelentkező csapatnak adott át köszönetképpen ajándékcsomagokat. Az elmúlt hetekben a Normafa, a Süni és a Zölderdő óvoda, a Fekete István, a Jókai Mór és a Németvölgyi iskola, valamint a Fejlesztő Napközi Otthon csapatainak munkáit láthattuk a Hegyvidék utcáin. A Kulturális Szalon és a Németvölgyi Gondozási Központ tagjai, a Szépkorúakért a Hegyvidéken Közösségfejlesztési Program résztvevői, továbbá a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és Galéria, illetve a MOM Kulturális Központ munkatársai (utóbbiak nevezés nélkül) szintén kiállították alkotásaikat. Hozzájuk hasonlóan a Hegyvidéki Nagycsaládosok, az Evangélikus Egyházközség, a Betlehem Manufaktúra és a Szentpéteri Alkotóműhely közössége is hozzájárult egy-egy betlehemmel karácsony előtt az ünnepi hangulat megteremtéséhez.Nyomtatás