Pokorni Zoltán

További híreink

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is sok kerületi nyugdíjas kapott üdülési lehetőséget, valamint kedvezményes fürdőbelépőket az országosan meghirdetett Erzsébet-program keretében. Pokorni Zoltán polgármester személyesen gratulált a sikeres pályázóknak.

„A kormány által négy évvel ezelőtt meghirdetett Erzsébet-program olyan üdülési lehetőségeket teremtett a rászoruló családok, nyugdíjasok részére, amiket az érintettek a piaci körülmények között nem tudnának maguknak megengedni” – mondta el Pokorni Zoltán abból az alkalomból, hogy idén is sok hegyvidéki nyugdíjas kapott kedvezményes üdülési, pihenési lehetőséget a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázatán. A polgármester a Kiss János altábornagy utcai gondozási központban személyesen gratulált a sikeresen pályázó időseknek.

Pokorni Zoltán szociális ügyekért felelős munkatársa, Jáky Ildikó arról számolt be, hogy az Erzsébet-program nyugdíjasoknak szóló pályázataira idén minden eddiginél többen jelentkeztek, ezért – a támogatási keret korlátai miatt – nem kaphatott mindenki támogatást; a kerületi jelentkezők mintegy 75%-át azonban így is nyertesként hirdették ki. Általában azok kerültek elutasításra, akik korábban, egy vagy két alkalommal már sikeresen szerepeltek a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázatain. Jáky Ildikó hozzátette, hogy az Erzsébet-programtól függetlenül a hegyvidéki nyugdíjasok idén is jelentkezhetnek majd az önkormányzat által szervezett szántódi üdülésre, melyet változatlan feltételek mellett, szociális alapon – a jövedelmi viszonyoktól függően ingyenesen, vagy fél áron – vehetnek igénybe az érdeklődők.
Nyomtatás