Pokorni Zoltán

További híreink

Négy XII. kerületi helyszínen mintegy húsz köbméternyi hulladékot gyűjtöttek össze a tisztább lakókörnyezetre vágyó önkéntesek.

A tizenharmadik alkalommal megrendezett Hegyvidéki Nagytakarításon diákok, családok, munkahelyi közösségek és az önkormányzat munkatársai, köztük Pokorni Zoltán polgármester, valamint Fonti Krisztina, Kovács Lajos és Váczi János alpolgármesterek közösen tisztították meg a legszemetesebb zöldterületeket.
A szemét újabb szemetet vonz, a rend viszont távol tartja” – nyilatkozta a kerület polgármestere, aki idén is részt vett kollégáival együtt a Hegyvidéki Nagytakarításon. Pokorni Zoltán elmondta: ahol egy kis kupac szemét megjelenik, ott általában gyorsan megjelennek újabbak is, ezért fontos, hogy tartsuk tisztán környezetünket, és a kisebb, eldobált zacskókat, flakonokat is gyűjtsük össze. A polgármester – aki munkatársaival a Konkoly-Thege Miklós út elején, valamint a Távcső utca mentén található zöldterületeken gyűjtött szemetet – felidézte, hogy a Hegyvidéki Nagytakarítást 2003-ban rendezték meg első alkalommal Péchy László képviselő kezdeményezésére, és azóta minden év tavaszán, a Föld napjához kapcsolódóan megszervezik a programot.

Idén az önkormányzat három helyszín – a Normafa, a zugligeti Lóvasút-végállomás épülete melletti természetvédelmi terület, valamint a Határőr út és az Istenhegyi út találkozásánál lévő zöldterület – megtisztítását hirdette meg előzetesen, de lakossági kezdeményezésre a Tamási Áron utcai, egykori Reál élelmiszerbolt környezetét is bevonták a nagytakarításba. A programhoz ezúttal is sok környékbeli lakó csatlakozott, rajtuk kívül a KIMBI Óvoda dolgozói, a Gondozási Központok önkéntes segítői, továbbá a Természetvédelmi Polgárőrség szervezésében az Arany János Iskola, illetve három másik, kerületünkön kívüli oktatási intézmény diákjai jöttek el szemetet szedni.

Az önkéntesek mintegy húsz köbméternyi szemetet szedtek össze az említett helyszíneken. Szakemberek bevonásával egy sittlerakóhely is felszámolásra került a Normafa környékén, az egykori Hotel Olimpia épülete mögött – innen kétkonténernyi illegálisan elhelyezett építési törmeléket szállítottak el az önkormányzat megbízásából.Nyomtatás