Pokorni Zoltán

További híreink

Nem helyes az oktatáspolitika kérdéseit keresztény-nem keresztény alapon vitatni, a világ ennél bonyolultabb – üzente Pokorni Zoltán a KDNP budapesti elnökének.

Szalma Botond aknamunkával vádolta meg a fideszes politikust, amiért rendszeresen kritizálja „az ország oktatási rendszerének megújításán fáradozó” Hoffmann Rózsa államtitkár erőfeszítéseit.

A kormánypártokon belül zajló oktatáspolitikai szakmai folyamat már lassan egy éve tart, szerintem nem lenne helyes, ha ezt kizárólag keresztény-nem keresztény mezbe öltöztetnénk, vagy csak ebben a metszetben vitatnánk meg – mondta az Indexnek Pokorni Zoltán. A parlament oktatási bizottságát vezető politikus a KDNP-s Szalma Botond beszólására reagált.

A kereszténydemokraták budapesti elnöke pénteken közleményben szólította fel Pokornit, hogy haladéktalanul hagyja abba aknamunkáját a KDNP által delegált Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár ellen. Pokorni az elmúlt napokban több interjút is adott, amelyekben hangsúlyosan foglalkozott a köz- és a felsőoktatási intézményrendszer átszervezésének vitás kérdéseivel. Az interjúk a Népszabadságban és a Heti Válaszban jelentek meg, de hosszabb beszélgetést közölt vele pénteken a Magyar Rádió is.

Szalma szerint a fideszes politikus és társai „az ellenzéki sajtóhoz szaladgálnak”, hogy lejárassák az ország oktatási rendszerének megújításán fáradozó államtitkárság erőfeszítéseit. Szalma azt állította, hogy párttársai furcsának találják, hogy vannak, akik kormánypárti politikusként szinte naponta ugyanazokat az érveket hozzák fel a kereszténydemokrata vezetésű oktatási államtitkársággal szemben, amelyeket az előző nyolc évben kormányzó bukott liberális és szocialista politikusok hangoztattak.

 

Index



Nyomtatás